Beste vrienden,

De Raad van Europa stemt op 7 Oktober over een voorstel over de gewetensvrijheid. Het voorstel heet: “Women’s access to lawful medical care: the problem of unregulated use of conscientious objection”

We zijn erg bezorgd omdat het goedkeuren van dit voorstel voor christenen en christelijk georiënteerde ziekenhuizen een groot probleem zal stellen.

Wij verzoeken u daarom dringend om een korte e-mail te sturen naar uw volksvertegenwoordiger in de Raad van Europa met het verzoek om dit voorstel te verwerpen. De namen en e-mailadressen, vindt u via de link hieronder.

Alles wat u moet weten, wordt hier kort beschreven!

Dank u voor uw gebeden en uw inzet voor een christelijk Europa!

Uw Europa voor Christus - Team in Wenen

 

- * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * - * -

 

De grootste problemen i.v.m. het McCafferty-voorstel (stemming op 7 oktober):

1) De gewetensvrijheid zou alleen voor individuen gelden. Ziekenhuizen moeten alles aanbieden wat in het land van kwestie is toegestaan, bijvoorbeeld abortus, euthanasie, hulp bij zelfdoding, embryonale stamceltransplantatie, sterilisatie enz. Dit zou voor de christelijk georiënteerde ziekenhuizen betekenen dat ze moeten sluiten ... of hun christelijke oriëntatie moeten opgeven.

2) Voor individuele artsen en verplegend personeel moet de gewetensvrijheid worden beperkt: door de plicht om door te verwijzen en te begeleiden bij het uitvoeren door anderen van de ingreep. Ook dat is voor christenen vaak moreel niet mogelijk! Het zou kunnen betekenen dat christenen maar moeilijk meer in de medische sector kunnen werken.

3) Er moet een register geopend worden waarin vermeld wordt wie bepaalde behandelingen niet wil uitvoeren. Een zwarte lijst, om zo te zeggen, die deze artsen en verpleegkundigen aan de schandpaal kan zetten.

4) Het voorstel stelt de "rechtmatige toegang tot medische zorg" gelijk met het fundamentele recht op gewetensvrijheid. Dit is juridisch onjuist – en creëert bijvoorbeeld een indirect "recht op abortus".

Uw hulp is nu dringend nodig! Schrijf a.u.b. uw volksvertegenwoordigers in de Raad van Europa (voor een lijst, zie de link hieronder) een korte e-mail waarin u deze vier punten vermeldt met het verzoek om op 7 oktober tegen het voorstel te stemmen.

Volledige tekst van het McCafferty-voorstel:

assembly.coe.int/Documents/WorkingDocs/Doc10/EDOC12347.pdf

Nederlandse leden van de Raad van Europa

assembly.coe.int/ASP/AssemblyList/Annuaire_06W_Delegations.asp

Belgische leden van de Raad van Europa:

assembly.coe.int/ASP/AssemblyList/Annuaire_06W_Delegations.asp

De leden van de Raad van Europa per land:

assembly.coe.int/ASP/AssemblyList/AL_DelegationsList_E.asp

Gelieve ook schrijven naar:

Voorzitter van de Parlementaire Assemblee van de Raad van Europa, de heer Mevlüt Cavusoglu: cavusoglu@tbmm.gov.tr (Turkije)

Secretaris-generaal, de heer Mateo Sorinas (Spanje) pace.com @ coe.int en flemming.kjerschow @ coe.int

Voorzitter van de Gesundheitsauschuss, mevrouw Liliane Maury Pasquier (Zwitserland, socialistisch): @ liliane.maurypasquier parl.ch

--> Meer details en argumenten in het Engels over het McCafferty rapport.