Home
Europa voor Christus
Groetwoorden
Ik doe mee!
Recentste Europabrief
Alle Europabrieven
Christian Action
Christianophobia
Links

Alle Europabrieven vindt u hier.

Hier vindt u de nieuwe aflevering van de maandelijkse Europabrief van “Europa voor Christus”:

 

Europabrief juli 2013

 

Beste vrienden,

Niet lang geleden antwoordde paus Franciscus op vragen van scholieren en vond heel rake woorden die in de lijn liggen van onze actie en ons bemoedigen:

"Actief zijn in de politiek is voor een christen een plicht. Wij christenen, wij kunnen niet zoals Pilatus doen, ons de handen wassen. Dat kunnen wij niet. Wij moeten ons in de politiek mengen. Want politiek is één van de hoogste vormen van naastenliefde, want zij zoekt het algemeen welzijn. Christen leken moeten in de politiek gaan. U zal me zeggen “maar dat is niet gemakkelijk ...”, het is ook niet gemakkelijk priester te zijn. Er zijn in het leven geen gemakkelijke dingen, het is niet gemakkelijk. “De politiek is bedorven”; maar ik zeg: zij is bedorven omdat de christenen er zich niet met een evangelische geest mee gemoeid hebben. Ik stel de vraag. Het is gemakkelijk te zeggen: “het is de fout van dit” ... maar ik, wat doe ik daar aan? Het is een plicht. Voor het algemeen welzijn werken is de plicht van een christen; en dikwijls is de politiek de weg om daaraan te werken. Er zijn andere wegen, bijvoorbeeld professor is een andere weg, maar de politieke activiteit voor het algemeen welzijn is één van de wegen. Is het duidelijk?"

http://www.oudemunt.nl/woord/20130607_jezuietenscholenVV.pdf

Hieronder vindt u in onze zomerbrief de teksten van het voorbije jaar. Misschien heeft u een belangrijke tekst over het hoofd gezien of wilt u een andere nog eens herlezen. Alle brieven zijn kort en bondig gehouden, met belangrijke argumenten en makkelijk te begrijpen.
De Europabrieven zijn geen nieuwsberichten, maar vormen een basis voor onze dagelijkse discussies over verschillende thema's. Ze werpen een nieuw licht op thema's die voor ons christenen in het Europa van vandaag bijzonder belangrijk zijn.

Wij hopen dat deze dienst voor u nuttig is!

Uw Europa voor Christus TeamEuropabrieven 2012/2013

Alle tot nu toe verschenen brieven vindt u in het archief: http://www.europe4christ.net/index.php?id=54&no_cache=1&L=8&no_cache=1

 

Europabrief 76 (maart 2013)

"Het embryo is geen handelswaar!"

 

Europabrief 75 (februari 2013)

"Een beschouwing voor de vastentijd" van Florian Kolfhaus

 

Europabrief 74 (december 2012)

"Merry Christmas!"

 

Europabrief 73 (november 2012)

"Eros rijdt op de panter. Liefde en huwelijk in de wereldgodsdiensten" - door Hanna-Barbara Gerl-Falkovitz

 

Europabrief 72 (oktober 2012)

"Vreemdeling of wortel: het christendom in Europa"

 

 

Klik hier om u te abonneren op de elektronische Europabrief...

| |
 
 
© 2005 - 2018 - Europa für Christus